Ruimte voor Ontwikkeling

Coaching

Ik laat me bij het coachen leiden door de zoektocht naar waar, hoe en op welk moment mensen in hun kracht staan en kwaliteit en tevredenheid ervaren in hun werksituatie of persoonlijk leven. Vanuit die ervaring is er een boog te maken naar de situaties, waarin men een belemmering ervaart. De oplossingsgerichte aanpak gaat uit van mogelijkheden, die er op dat moment voor jou zijn en bij jou passen.
Samen brengen we aan het licht (bewust-zijn) wat zich nu nog verborgen weet in je schaduw (onbewust-zijn). Ik ga ervan uit dat iedereen ten diepste weet wat goed is voor hem of haar en dat het belangrijk is om daarmee contact te kunnen maken.
Werkelijke verandering kan alleen van binnenuit ontstaan. Je gedrag is dat wat zichtbaar is naar buiten toe en wordt gestuurd door overtuigingen, die -vaak onbewust- ten diepste in jou leven en die zich ooit op enig moment in je onderbewustzijn hebben verankerd.
Ik merk steeds weer dat het werken met beelden een snelle, diepgaande manier is om meer helderheid te verkrijgen. De beeldentaal gaat aan onze ratio voorbij en maakt direct verbinding met ons onderbewustzijn, waardoor we de gelegenheid krijgen om vanuit deze beleving te ervaren of iets passend is of niet.
 
Mijn basishouding kenmerkt zich door openheid, empathie en betrokkenheid. Iets is, zoals het is. Dat mag er zijn, zonder etiket of oordeel, van wie dan ook. Ik beschik over een goed analytisch vermogen en een heldere intuïtie, wat ondersteunend is in het proces van wat er nodig is voor jou.
Ik werk concreet en doelgericht. Dat betekent dat we in de praktijk vaak genoeg hebben aan 5 tot 6 keer samenwerken.