Ruimte voor Ontwikkeling

Rots en Water

"Kom in je kracht" is de ondertitel van deze training.

Deze training voor kinderen van 4-12 jaar helpt hen om zich bewust te worden van hun krachtcentrum in hun buik en van daaruit te handelen. Het bevordert de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de kinderen. Het leert hen na te denken over hun eigen gedrag en dat van een ander. Het vergroot hun zelfbeheersing en-of leert hen om juist in actie te komen!

In een veilige omgeving oefenen we in het omgaan met weerstand en het stellen van duidelijke grenzen. De kinderen worden zich bewust van de kracht van hun ademhaling en het stevig staan op de aarde. Vanuit de verbinding met het eigen lichaam ontdekt het kind zichzelf en de communicatie met de ander.

De lessen zijn grotendeels fysiek en speels van opbouw en hebben hun waarde in de praktijk ruimschoots bewezen. Het is een landelijk erkende weerbaarheidstraining en wordt door sommige ziektekostenverzekeringen uit het aanvullende pakket (gedeeltelijk) vergoed.

Een training bestaat uit 9 lessen van 45 minuten voor kleuters en 9 lessen van 1 uur voor oudere kinderen. Ouders worden uitgenodigd een deel van de 2e les bij te wonen en krijgen dan ook uitleg over de training, zodat ze er eventueel thuis op aan kunnen sluiten.

Data: Op 19 september 2018 start er weer een cyclus voor alle leeftijden (groep 1-2, 3-4-5 en 6-7-8) op de woensdagmiddag in het speellokaal van de Maria Montessorischool in het Wateringse Veld. Kleuters starten om 13.30, middenbouw om 14.30 en bovenbouw om 15.45 uur. Deze training wordt afgerond op 28 november.